Op de oprit van jouw tuin! Veelvoorkomende problemen met jouw ruitenwissers!

Op de oprit van jouw tuin! Veelvoorkomende problemen met jouw ruitenwissers!

Ruitenwissers zijn een essentieel onderdeel van de veiligheidsuitrusting van uw auto, vooral tijdens regenachtige dagen. Niets is frustrerender dan wanneer uw ruitenwissers niet goed functioneren wanneer u ze het meest nodig heeft. Gelukkig zijn veel voorkomende problemen met ruitenwissers vaak eenvoudig op te lossen. In dit artikel bespreken we enkele van deze problemen en geven we advies over hoe u ze kunt verhelpen.

1. Versleten rubber

Een van de meest voorkomende problemen met ruitenwissers is versleten rubber op de wisserbladen. Na verloop van tijd kan het rubber uitdrogen, scheuren vertonen of zelfs loslaten van het frame. Dit leidt tot strepen op de voorruit en verminderde zichtbaarheid.

Oplossing: Vervang versleten wisserbladen door nieuwe. Tegenwoordig zijn er hoogwaardige wisserbladen verkrijgbaar die lang meegaan en betere prestaties leveren dan traditionele bladen. Bij Signeda.nl vindt u een ruim assortiment ruitenwissers en bijbehorende onderdelen, zoals speciale bladen voor verschillende weersomstandigheden en automodellen. Meer informatie kunt u vinden op hun website: signeda.nl.

2. Piepende geluiden

Piepende geluiden tijdens het wissen zijn niet alleen vervelend, maar kunnen ook duiden op een probleem dat verder onderzoek vereist. Het kan worden veroorzaakt door vuil of vuilophoping op de wisserbladen of een gebrek aan smering.

Oplossing: Reinig de wisserbladen grondig met een vochtige doek om vuil te verwijderen. Controleer ook of er vuil of puin vastzit in de wisserrails. Smeer indien nodig de wisserrails lichtjes in met siliconenspray om soepelheid te herstellen.

3. Streaking op de voorruit

Als uw ruitenwissers strepen achterlaten op de voorruit in plaats van deze schoon te vegen, kan dit verschillende oorzaken hebben. Na verloop van tijd kunnen vuilophopingen of resten van autowasproducten op de voorruit of de wisserbladen strepen veroorzaken.

Oplossing: Reinig de voorruit grondig met een glasreiniger om vuil en vet te verwijderen. Controleer ook de wisserbladen op eventuele vuilophopingen en maak ze schoon met een doek en wat water. Als de strepen aanhouden, overweeg dan om de wisserbladen te vervangen.

4. Haperende beweging

Als uw ruitenwissers tijdens het wissen haperen of overslaan, kan dit duiden op een probleem met de wissermotor of een defect in het wissermechanisme.

Oplossing: Inspecteer de wisserrails en het wissermechanisme op eventuele slijtage of beschadigingen. Soms kan een kleine aanpassing of het vastzetten van losse bouten het probleem verhelpen. Als het probleem aanhoudt, is het raadzaam om een professionele monteur te raadplegen voor verdere diagnose en reparatie.

5. Bevriezing in de winter

In koudere klimaten kunnen ruitenwissers vastvriezen aan de voorruit, wat hun vermogen om effectief te wissen belemmert.

Oplossing: Til de ruitenwissers van de voorruit weg voordat u uw auto parkeert om vastvriezen te voorkomen. Gebruik indien nodig een ijskrabber om ijs en sneeuw van de voorruit te verwijderen voordat u de ruitenwissers inschakelt. Zorg er ook voor dat u een antivries ruitenwisservloeistof gebruikt om de ruitenwissers soepel te houden bij koud weer.

Door regelmatig onderhoud en tijdige vervanging van versleten onderdelen kunt u de prestaties van uw ruitenwissers optimaliseren en de veiligheid tijdens het rijden verbeteren. Door proactief te zijn bij het onderhouden van uw ruitenwissers, kunt u problemen voorkomen voordat ze optreden en genieten van een helder zicht op de weg, ongeacht het weer.