Houd hier rekening mee als je jouw tuin verbouwd

Houd hier rekening mee als je jouw tuin verbouwd

De tuin is belangrijk voor het totaalplaatje van je huis. Je wilt je gasten namelijk de optie kunnen bieden om samen in de tuin te zitten. Als dit momenteel niet mogelijk is omdat de tuin er niet netjes bij ligt, dan is het tijd voor een verbouwing. Om een goede tuinverbouwing tot stand te laten komen, is het belangrijk dat je zorgt voor een goede organisatie. In dit artikel beschrijven we waar je rekening mee moet houden bij het verbouwen van de tuin. 

Wat ga je doen met al het afval?

Als je veel spullen in de tuin hebt staan, dan komt er ook erg veel afval vrij bij een verbouwing. Om te voorkomen dat er een puinhoop achterblijft in de tuin, is het belangrijk dat je zorgt voor een goede container. Wat voor container je nodig hebt, hangt erg af van hetgeen wat je weg wilt gooien. Als je bijvoorbeeld van plan bent om een tuinhuis af te breken, dan is het verstandig om te zorgen voor een houtcontainer. Ben je van plan om de hele tuin op te knappen en verwacht je verschillende soorten tuinafval? Dan kun je kijken voor een standaard tuinafval container

Hoeveel kuub denk je nodig te hebben?

Wanneer je weet wat voor container je nodig hebt, is het belangrijk om een goede schatting te maken van de grootte van de container die je nodig denkt te hebben. Tuinafval containers kun je namelijk krijgen van 3m3, maar ook van 30m3 en alles daar tussenin. De kosten van de container gaan hand in hand met de grootte van de container. Door het maken van een goede keuze zorg je er dus voor dat al het afval opgehaald kan worden, maar je niet te veel geld uitgeeft. 

Een tuinverbouwing neemt veel tijd in beslag

Als je de tuin wilt verbouwen, is het belangrijk om er rekening mee te houden dat hier al snel veel tijd in gaat zitten. Start dan ook zeker niet aan een tuinverbouwing als je weet dat je krap zit qua tijd. De verbouwing van de tuin moet je in één keer door kunnen pakken. Doe je dit niet, dan is de kans groot dat er een grote puinhoop achterblijft. Wees daarom kritisch voordat je begint aan de tuinverbouwing en als je verwacht dat het krap wordt qua tijd, dan kun je het beste een externe partij inschakelen.