Theatergroep Flint – Sal Ek Altyd Wit Wees

8 december

Tijd:20:00
Toegang:€ 15,-

'Sal Ek Altyd Wit Wees'is gebaseerd op het werk van de prominente Zuid-Afrikaanse dichteres Antjie Krog. Het is een multimediale voorstelling met superieure musici: Trombonist Wolter Wierbos, componist/pianist/bassist Ernst Glerum en acteur/zanger/accordeonist Felix Strategier. Videast Martijn Grootendorst plaatst met spel van video en licht spelers en bezoekers voortdurend in een ander (politiek) landschap.

De verpletterende teksten van Krog zijn voor een deel heel persoonlijk, ruig en kwetsbaar. Voor een ander deel zijn ze fel politiek gekleurd, ze komen immers voort uit het Zuid-Afrika met zijn enorme politieke en raciale tegenstellingen.
Niet voor niets is de titel van een van haar gedichten: Land van genade en verdriet.
De teksten zijn geschreven op een ander deel van de aarde. Een veel warmer deel, met een ander ritme en met andere kleuren, in een ander landschap. De taal komt ons bekend voor, verwart ons en inspireert ons bovenal.
Door de verbluffende schoonheid van het Afrikaans van Antjie Krog en de medewerking van wereldberoemde musici belooft 'Sal Ek Altyd Wit Wees' een magische voorstelling te worden.
Muziek, theater, beeld en poëzie vormen samen de wapperende vlag van Zuid-Afrika: Kleur komt nooit alleen nie.

De voorstellingen van Theatergroep Flint worden mogelijk gemaakt door het Fonds Podiumkunsten

Bestel hier uw tickets

Breaking News

Zaterdag 18 november 20:00 uur
Nadja Filtzer - Vive Piaf!

Maandag 20 november 20:00 uur
Film - Toni Erdmann

Dinsdag 21 november 20:00 uur
Film - Toni Erdmann

Direct bestellen

Klik hier