Tangarine – There and Back

23 maart

Tijd:20:00
Toegang:€ 20,-

Het folkduo Tangarine bestaat uit de tweelingbroers Arnout en Sander Brinks.
Hun laatste album There and Back bevat de beste muziek die het eigenzinnige tweetal tot dusver heeft gemaakt. De nieuwe plaat, die uitkwam op 23 september 2016, loopt over van bezielde, loepzuivere en persoonlijke muziek.

Na de albumpresentatie op 8 Oktober touren ze met hun Nederlandse band langs enkele zalen om vervolgens begin 2017 de theaters in te gaan met de show From Tucson with Songs. Tijdens deze avonden putten Arnout en Sander uit de muziek van hun nieuwste album en vertellen ze over de totstandkoming ervan.
Begin dit jaar maakten ze namelijk een uitvoerige road trip door de Verenigde Staten: van de gekte in New York naar de armoede in Chicago tot de woestijnpracht in Texas. Ze wilden ontsnappen aan de hectiek in Nederland en de basis terugvinden van hun muzikale bestaan: de eenvoud van twee stemmen en twee gitaren. 

"Certain people decide to be songwriters, but these guys just have to write songs' zei John Convertino (Calexico) over de broers. De opnames van de juist verschenen plaat 'There and Back' vonden eerder dit jaar plaats in de studio van de roemrijke rootsband Calexico in Tucson, Arizona. Calexico voormannen John Convertino en Joey Burns vormen op 'There and Back' de ritmesectie van Tangarine en namen ook de productie voor hun rekening. 

Op 8 oktober j.l. presenteerden Tangarine samen met John Convertino (drums) en Joey Burns (staande bas, backing vocals) het album in een volgepakt TivoliVredenburg (Hertz). Volkskrant quote over de show:  'Ze speelden iets van Calexico (Fortune Teller), iets van Dylan (You Ain't Goin' Nowhere), door Tangarine net zo prachtig gezongen als door The Byrds (op 'Sweetheart Of The Rodeo'), maar vooral veel prachtige Tangarine-liedjes (Home In Your Arms, Streets Of Difference), die de komende tijd zonder Calexico net zo prachtig zullen klinken ****.

 

Bestel hier uw tickets

Breaking News

Film - Truman
ma 19 & di 20 febr.

14 feb. Valentijnsconcert

Direct bestellen

Klik hier