Henk van Twillert & Tjako van Schie – Bach is de naam

21 januari

Tijd:11:00
Toegang:€ 15,50

Klassiek op zondag: Henk van Twillert & Tjako van Schie - 'Bach is de naam'

Aan de hand van muzikale voorbeelden, gespeeld door saxofonist Henk van Twillert en pianist Tjako van Schie, wordt het publiek voorgesteld aan Bach, zoals men hem misschien nog niet kent. Feiten, anekdotes, composities en allerlei al of niet op waarheid beruste verhalen, die de tijd hebben overleefd, passeren de revue. 

Maar ook de invloed van Bach in de popmuziek wordt onder de loep genomen. Denk hierbij aan de trompetpartij van het lied Penny Lane van de Beatles en de opening van Proco Harem's grootste hit 'A Whiter Shade of Pale'.

Henk  van Twillert oceert aan verschillende scholen in de wereld zoals het Amsterdams Conservatorium, the Superior School of Music and Performing Arts in Porte (Portugal) en aan El Sistema in Venezuela. Hij had succesvolle tournees met o.a. Jaap van Zweden, Daniël Wayenberg en speelde op podia over de hele wereld. Ook treedt hij regelmatig op als solist met het Amsterdamse Concertgebouworkest. In 2013 behaalde Henk van Twillert zijn PhD met zijn proefschrift 'Johann Sebastian Bach and the discovery of the third Dimension'.

Tjako  van Schie is uitvoerende musicus en pianist bij koren, alsmede componist en arrangeur. Hij studeerde piano aan het conservatorium in Zwolle. Sinds 1994 is hij co-repetitor aan het Conservatorium Amsterdam en gastdocen aan de Escola Superior de Música das Artes do Espectáculo in Portugal.

Bestel hier uw tickets

Breaking News

Zaterdag 18 november 20:00 uur
Nadja Filtzer - Vive Piaf!

Maandag 20 november 20:00 uur
Film - Toni Erdmann

Dinsdag 21 november 20:00 uur
Film - Toni Erdmann

Direct bestellen

Klik hier