Bertus Borgers - De blues kleeft aan mij.

17 februari

Tijd:20:00
Toegang:€ 17,50

In verband met omstandigheden wordt deze voorstelling verplaatst naar het volgende seizoen

Met Sweetd'Buster en door zijn gastoptredens bij Golden Earring en Herman Brood kreeg Bertus in de 70-er jaren landelijke bekendheid.

Bertus Borgers (1947) speelt al sinds zijn vijftiende in rockbandjes. In zijn boeken 'Weg van hier', 'ik hou van Herman' en 'Onder onze voeten kruipt de Blues' valt te lezen dat hij wel het een en ander heeft meegemaakt op én achter het podium. En net als in zijn muziek is ook in deze verhalen de Blues nooit ver weg, want de vervreemding en Weltschmerz waren constant aanwezig in het dagelijks leven van deze rockmuzikant.

Op het podium komt dit tot leven als de muzikant Bertus een verteller wordt.
Afgewisseld met veel muziek, waarbij hij begeleid wordt door zijn broer Ruud op gitaar, laat hij in 'De Blues kleeft aan mij' iedereen meekijken naar de dagelijkse details waar ook rockmuzikanten mee moeten opstaan en leven.
Een fragment uit: 'Onder onze voeten kruipt de blues' van Bertus Borgers: 'De Blues is een fenomeen. Een sterk Amerikaans cultuurproduct dat er telkens weer in slaagt te appelleren aan de opgroeiende generatie die na hun kindertijd geconfronteerd worden met sehnsucht, heimwee, weltschmerz, eenzaamheid.
Er komt oorlog, er komt vrede. De politiek gaat van links naar rechts en weer terug, de mode verandert, het straatbeeld verandert, mensen kopen langspeelplaten, cassettes, compactdiscs, mp-3 spelers of zijn ingeplugd op cloud music. De Blues trekt zich daar niets van aan. Onder onze voeten kruipt hij verder. Op weg naar het hart van de volgende mens.' Bertus is een meesterverteller. Zijn verhalen en songs zijn eerlijk, ontroerend en met de nodige humor. 

Website

Breaking News

Film - Truman
ma 19 & di 20 febr.

14 feb. Valentijnsconcert

Direct bestellen

Klik hier