Anne Soldaat & Yorick van Norden - Unsung heroes

16 maart

Tijd:20:00
Toegang:€ 15,-

Ze schelen een generatie, maar delen een fascinatie voor muziek uit de bloeiperiode van de popmuziek - de zestiger en zeventiger jaren van de vorige eeuw. Muziek die hen aanspoorde om zelf de gitaar op te pakken om liedjes te schrijven en te zingen. Het is deze diepgewortelde verwantschap die Anne Soldaat  en Yorick van Norden  nu samen voor de tweede keer op de planken brengt. 

In deze voorstelling brengt het tweetal zowel nummers van andere artiesten als eigen werk ten gehore. In beide gevallen 'liedjes met een verhaal'. De 'unsung heroes' in de voorstelling zijn artiesten die het verdienen niet vergeten te worden, zoals John Sebastian, Sandy Denny, Syd Barrett, Carole King, Bobby Charles, Gerry Rafferty, Nicky Hopkins, John Cale en vele anderen.

De voorstelling laat zich eigenlijk het best omschrijven als een muzikale kruisbestuiving, waarbij Anne en Yorick zowel elkaar als het publiek kennis laten maken met elkaars werk en de vergeten juwelen van onze 'unsung heroes'.  Helden die als nadelig gevolg van canonisering van de popmuziekgeschiedenis nogal eens over het hoofd worden gezien.

Foto - Tim Knol

 

Bestel hier uw tickets

Breaking News

Ma 18 en di 19 maart 20:00 uur
Film - Vele hemels boven de zevende

Direct bestellen

Klik hier