De Muziektuin

/ januari / februari / maart / april /

januari

Peter Beets - Beets meets Stochelo Rosenberg

Peter Beets - Beets meets Stochelo Rosenberg zo 20 januari 2019

Peter Beets _Foto Jurjen DonkersDeze voorstelling is uitverkocht
De wonderbaarlijke muzikale chemie tussen deze twee musici staat voor speelplezier, improvisatie en culmineert in een aanstekelijke en swingende muziekshow. Twee virtuozen op gitaar en vleugel, die met hart en ziel spelen. Dat hoor je niet alleen; dat zie je en dat voel je ook.

Van Ligten & Van der Poel 'Forever 27'

Van Ligten & Van der Poel - Forever 27 vr 25 januari 2019

Van Ligten -Van Der Poel _Foto Suus Suiker (Large)

De muzikanten die stierven op 27-jarige leeftijd, de 27 Club, inspireren nog steeds en spreken voor velen tot de verbeelding. Zo ook voor Beatrice van der Poel en Erwin van Ligten. Zij hebben een prachtig programma samengesteld met songs van o.a. Janis Joplin, Jim Morrison, Brian Jones, Nirvana, Jimi Hendrix en Amy Winehouse.

februari

Rapalje - Celtic Folk Night

Rapalje - Celtic Folk Night vr 1 februari 2019

Still -into -Folk -(mq ) (Large)De muzikanten van Rapalje met hun wilde haardossen en middeleeuwse kilts creëren door hun enthousiasme en gedrevenheid een vlammende energie. Door middel van gevoelige ballades, vurig liederen en temperamentvolle Keltische melodieën laten ze een flinke vonk overslaan op het publiek.

Theaterdiner bij Maaike Widdershoven e.a.

THEATERDINER bij Maaike Widdershoven e.a. vr 8 februari 2019

Eat En MeetVoorafgaand aan deze voorstellingen kunt u voor € 16,50 (exclusief drankjes) een THEATERDINER nuttigen bij Brasserie Eat & Meet, 't Erf 14 te Leusden, vlak bij het theater!
Dit houdt in dat u voorafgaand aan deze voorstelling een heerlijk hapje kunt eten in Brasserie Eat & Meet. Het restaurant ligt op 5 minuten loopafstand van het theater en er is ruime (gratis!) parkeergelegenheid.

Maaike Widdershoven e.a. 'De dag dat ik Robert Long ontmoette'

Maaike Widdershoven e.a. - De dag dat ik Robert Long ontmoette vr 8 februari 2019

Maaike Widdershoven _foto Sharon De JongRuim 20 prachtige liedjes van Robert Long worden op een eerlijke en verrassende manier uitgevoerd door Maaike Widdershoven, Wil van der Meer, Julia Herfst en Roberto de Groot. Zij hebben alle vier ooit Robert Long zelf ontmoet. Daarover vertellen ze in de voorstelling en eren ze hem met de uitvoering van zijn vele mooie liedjes..

Carel Kraayenhof & Juan Pablo Dubal Klassiek Concert 'Dwaze tijd'

Carel Kraayenhof & Juan Pablo Dubal Klassiek Concert - Dwaze tijd zo 10 februari 2019

Carel Kraayenhof -Juan Pablo _Foto Kim KraayenhofCarel Kraayenhof en Juan Pablo Dobal nemen je mee naar gisteren, vandaag en morgen. Verschaf jezelf een alibi, verzin een excuus om een middag lang te onthaasten en weg te dromen bij de klanken van tongen en snaren in een duurzaam concert, voorzien van een echte Argentijnse pauze.

Marlijn Weerdenburg 'Marlijn zingt' (try-out)

Marlijn Weerdenburg - Marlijn zingt za 16 februari 2019

Marlijn Weerdenburg _foto Hanna LipowskyDeze voorstelling is uitverkocht
Marlijn Weerdenburg zingt zonder poespas en gedoe, met alleen een pianist om haar prachtige stem te ondersteunen. Ze heeft haar lievelingsmuzikanten en -schrijvers gevraagd om nieuw werk voor haar te schrijven: Paul de Munnik, Herman van Veen, Bertolf, Thomas Acda, Daniël en anderen.

maart

Theo Nijland - En de rest is onzin

Theo Nijland - En de rest is onzin zo 3 maart 2019

Theo Nijland _Foto Ben Van Duin (Large)

In 'En de rest is onzin' scheidt Nijland als een ober die aan tafel een zeetong fileert, de zin van de onzin. Hij zingt of zingzegt alles vanuit een totaal ongenuanceerd eigen gelijk, maar altijd scherp en grappig, melodieus en swingend. Een hoogtepunt in de Nederlandse kleinkunst!

Meisjes met wijsjes 'Tegeltjeswijsheid'

Meisjes met wijsjes - Tegeltjeswijsheid za 9 maart 2019

Meisjes Met De Wijsjes _liggend _Foto Lesley Pols (Large)De Meisjes met de Wijsjes is dé Nederlandse vocal popgroep, die haar zangtalent en vierstemmige arrangementen combineert met een flinke dosis humor. Zij onderzoeken op eigenzinnige en geestige wijze de Nederlandse volksaard. Die Typische Nederlander… bestaat die eigenlijk wel?

Blues, Bitterballen & Bloemendal - Brand new cadillac (1)

Blues, Bitterballen & Bloemendal - Brand New Cadillac zo 10 maart 2019

BBB_Brand New CadillacTijd voor een echt Leusdens feestje! De theaterstoelen weg, de bierkraan open, geweldige muziek van de Leusdense band Brand New Cadillac. Kortom, hét recept voor een geweldige zondagmiddag. Loop binnen, de toegang is gratis. 

Anne Soldaat & Yorick van Norden 'Unsung heroes'

Anne Soldaat & Yorick van Norden - Unsung heroes za 16 maart 2019

Anne Soldaat _Yorick VNorden _foto Tim Knol (Large)In de muziekvoorstelling 'Unsung Heroes' brengen Soldaat en Van Norden zowel nummers van andere artiesten als eigen werk ten gehore. In beide gevallen 'liedjes met een verhaal. De 'unsung heroes' in de voorstelling zijn artiesten die het verdienen niet vergeten te worden.

Ruben Hein 'Boventoon' (try-out)

Ruben Hein - Boventoon vr 22 maart 2019

Ruben Hein _liggend _Foto Giuliyani (Large)Bekend om zijn warme stemgeluid en doorvoelde pianospel. Het grote kent hem o.a. van zijn deelname aan tv-programma's als 'Linda's Zomerweek' en als winnaar van 'Wie is de Mol?'. Ruben laat aan de hand van zijn muziek en persoonlijke herinneringen met de broodnodige zelfspot zien hoe het voor hem is om een plaat te maken. 

Thérèse Steinmetz & Philippe Elan 'Amsterdam-Parijs'

Thérèse Steinmetz & Philippe Elan - Amsterdam-Parijs za 23 maart 2019

Phlippe Elan -Therese Steinmetz _Foto Edwin SmuldersAmsterdam-Parijs kan het best worden omschreven als een 'dialogue musical', het zijn vaak oorspronkelijke sololiedjes die zijn omgevormd tot duetten en dialogen. In veel gevallen zijn de liedjes aardig verbouwd om de dialoog mogelijk te maken. Een liefdevol en uitgebalanceerd programma, gemaakt door twee prachtige mensen.

Theaterdiner bij Cor Bakker & Fay Claassen

THEATERDINER bij Cor Bakker & Fay Claassen vr 29 maart 2019

Eat En MeetVoorafgaand aan deze voorstellingen kunt u voor € 16,50 (exclusief drankjes) een THEATERDINER nuttigen bij Brasserie Eat & Meet, 't Erf 14 te Leusden, vlak bij het theater!
Dit houdt in dat u voorafgaand aan deze voorstelling een heerlijk hapje kunt eten in Brasserie Eat & Meet. Het restaurant ligt op 5 minuten loopafstand van het theater en er is ruime (gratis!) parkeergelegenheid.

Cor Bakker & Fay Claassen 'Cor-I-Fay'

Cor Bakker & Fay Claassen - Cor-I-Fay vr 29 maart 2019

Cor Bakker _Fay ClaasenTwee grote namen uit de Nederlandse jazz. Cor Bakker en Fay Claassen brengen een mix van ballads, up tempo liedjes, movie classics en jazzy songs. Een bijzondere avond met komische verhalen, van de eerste ontmoeting tussen Cor en Fay tot de titel van dit programma: Cor-i-Fay.

april

Eric Beekes 'Diva's'

Eric Beekes - Diva's vr 5 april 2019

Eric Beekes _foto Edwin Smulders (Large)

Al van jongs af aan heeft Eric bewondering voor grote namen, sterren en diva's. In deze voorstelling vertelt en zingt hij o.a. over zijn ontmoetingen met de diva's Adèle Bloemendal, Simone Signoret, Caterina Valente, Hetty Blok, Liesbeth List, Ramses Shaffy en Leonard Bernstein. Er zijn er natuurlijk veel meer, maar deze heeft hij zelf van dichtbij mogen meemaken.

Fernando Lameirinhas 'Cuba in'

Fernando Lameirinhas - Cuba in zo 7 april 2019

Fernando Lameirinhas _foto Trees Neijndorff (Large)In 'Cuba In' neemt de Portugees-Nederlandse fado zanger het publiek mee om met zijn blik Cuba te ervaren. Zijn impressies geven zowel blijk van de schoonheid als van de schaduwzijde van dit exotische eiland. Zwoelheid, zachtheid en beweeglijkheid, versus verschraling en verwaarlozing

Tim Knol 'Lost and found 2'

Tim Knol - Lost and found 2 za 13 april 2019

Tim Knol _liggend _Foto Paul Bergen (Large)In zijn nieuwe theaterconcert Lost & Found 2, speelt Tim veel werk van zijn nieuwe album Cut the Wire, maar ook een aantal mooie covers, waarover hij ook deze keer prachtige verhalen vertelt. Hij wil gewoon mooie muziek maken. In deze voorstelling doet hij meer dan dat!

Young-Choon Park 'piano recital'

Young-Choon Park - Piano recital zo 14 april 2019

Young _Chooon Park _2 (Large)De uit Zuid-Korea afkomstige Young-Choon Park gaf haar eerste concert op haar zevende! Ze studeerde aan de prestigieuze Juilliard School in New York en de Hochschule in München. Ze geeft meer dan 50 concerten per jaar over de gehele wereld. Een wereldberoemde pianiste, nu in Leusden!

Breaking News

Ma 21 en di 22 jan 20:00 uur
Film - Three billboards outside Ebbing, Missouri
Richt je bericht aan de politie via een reclamebord

Direct bestellen

Klik hier