De Muziektuin

/ november / december / januari / februari / maart / april /

november

Jan Brokken en Marcel Worms – De Kozakkentuin

Jan Brokken en Marcel Worms – De Kozakkentuin zo 19 november 2017

Marcel Worms -klJan Brokken (tekst) en Marcel Worms (piano) geven zondag 19 november in Theater de Tuin in Leusden, in samenwerking met de Bibliotheken Eemland, de concertlezing De Kozakkentuin.
De Kozakkentuin doet op aangrijpende wijze verslag van de vriendschap tussen de jonge officier van justitie Alexander von Wrangel en de verbannen schrijver Fjodor Michajlovitsj Dostojevski in Siberië.

Theo Nijland - ‘Desalniettemin’

Theo Nijland - Desalniettemin vr 24 november 2017

Theo Nijland _foto Ben Van DuinIn alle eenvoud aan de vleugel gezeten, weet Theo Nijland je elke keer weer te betoveren met zijn liedjes. In deze reprise van het enthousiast ontvangen Desalniettemin toont Nijland zich ook een ware entertainer. Hij is erudiet en toch sexy, bloedserieus en toch grappig. Zijn liedjes zijn muzikale en tekstuele hoogstandjes en bovenal heel persoonlijk en toegankelijk. Ze laten je voelen dat je niet alleen staat in alle ellende.

december

Theatergroep Flint – ‘Sal Ek Altyd Wit Wees’

Theatergroep Flint – Sal Ek Altyd Wit Wees vr 8 december 2017

Theatergroep -Flint'Sal Ek Altyd Wit Wees'is gebaseerd op het werk van de prominente Zuid-Afrikaanse dichteres Antjie Krog. Het is een multimediale voorstelling met superieure musici: Trombonist Wolter Wierbos, componist/pianist/bassist Ernst Glerum en acteur/zanger/accordeonist Felix Strategier. Videast Martijn Grootendorst plaatst met spel van video en licht spelers en bezoekers voortdurend in een ander (politiek) landschap.

Rockacademie – ‘Forever 27’

Rockacademie – Forever 27 vr 15 december 2017

RockacedmieWat hebben Robert Johnson, Brian Jones, Jimi Hendrix, Janis Joplin, Jim Morrison, Kurt Cobain en Amy Winehouse met elkaar gemeen? Ze behoren allemaal tot de Club van 27 met als leden iconische popmusici die op 27-jarige leeftijd overleden zijn. De beste musici van de Rockacademie presenteren een muziektheatervoorstelling over de Club van 27.

januari

The Amazing Stroopwafels – theaterconcert ‘Hiero’

The Amazing Stroopwafels – theaterconcert ‘Hiero’ za 6 januari 2018

The Amazing Stroopwafel _foto Rick KeusDames en heren, hier zijn: The Amazing Stroopwafels! Elke keer spelen ze weer alsof het de eerste keer is. Met tomeloos enthousiasme gaven ze al bijna zevenduizend optredens en brachten ze achttien cd's, acht lp's, drie dvd's en 41 singles uit.

Musica Extrema (voorheen Tango Extremo) en Joris Lutz - Vaudeville

Musica Extrema & Joris Lutz - Club Vaudeville zo 14 januari 2018

Tango -Vaudeville -Tanya ,-Joris -en -Job -Fotograaf ---Edu -Calicher -klMededeling: in het programmaboekje staat Tango Extremo & Joris Lutz. Tango Extremo heeft ons laten weten dat zij recentelijk haar naam heeft gewijzigd in Musica Extrema. Dit omdat het repertoire van het ensemble tegenwoordig veel breder is dan enkel tango muziek.
Musica Extrema brengt met Club Vaudeville  in haar achtste voorstelling een muzikale ode aan het nachtleven van de twintiger en dertiger jaren van de vorige eeuw.

Andermans Veren - er mag zovéel niet

Andermans Veren - Er mag zovéel niet za 20 januari 2018

Andermans Veren _liggend _Foto Govert De Roos -klEen muzikale trip langs de mooiste theaterliedjes van Nederland, rond het thema fout en stout, want er mag zoveel niet. Roddelen, elkaar het leven zuur maken, vreemdgaan, te veel drinken en stelen; het mag niet, maar het heeft wel prachtige liedjes opgeleverd.

Henk van Twillert & Tjako van Schie – ‘Bach is de naam’

Henk van Twillert & Tjako van Schie – Bach is de naam zo 21 januari 2018

Twillert _v Schie -klAan de hand van muzikale voorbeelden, gespeeld door saxofonist Henk van Twillert en pianist Tjako van Schie, wordt het publiek voorgesteld aan Bach, zoals men hem misschien nog niet kent. Feiten, anekdotes, composities en allerlei al of niet op waarheid beruste verhalen, die de tijd hebben overleefd, passeren de revue. 

De Andersons met hun theaterconcert ‘Hier dooft niets’

De Andersons met hun theaterconcert ‘Hier dooft niets’ za 27 januari 2018

De -Andersons _liggend _-foto -R-Hellevoort -klHier Dooft Niets is een hartstochtelijk en humoristisch theaterconcert van Kleinkunstgezelschap De Andersons over verwondering, opnieuw beginnen en de luiken openen. Met liederen vol levenslust, liefdeslust en troost in stormachtige tijden trekken ze ten strijde tegen de onverschilligheid.

februari

Ocobar – De oerknal van de rock-‘n-rol

Ocobar – De oerknal van de rock-‘n-rol za 3 februari 2018

Ocobar _foto Cok -van -VuurenHet is 1954. In de Sun Studio van Sam Phillips in Memphis nemen Elvis Presley, Johnny Cash, Roy Orbison en Jerry Lee Lewis hun eerste platen op. Zij luiden een nieuw tijdperk in. Het begin van de rock-'n-roll. De mannen van Ocobar nemen je mee naar de oorsprong van de rock-'n-roll. Naar Memphis. Daar is de Sun Studio. Hier is het begonnen. Hier heeft de oerknal ooit geklonken. Hier nam Elvis zijn eerste nummers op.

Blues, bitterballen & Bloemendal - Clement Keyzer

Blues, Bitterballen & Bloemendal - Clement Keyzer zo 11 februari 2018

Clement KeyzerTijd voor een echt Leusdens feestje! De theaterstoelen weg, de bierkraan open, geweldige muziek. Kortom, hét recept voor een super zondagmiddag. De muziek wordt verzorgd door een gelegenheidsformatie, samengesteld door de Leusdense muzikant Clement Keyzer.

 

Valentijnsconcert - Passie

Valentijnsconcert - Passie wo 14 februari 2018

CoertvandenbergEen concert waarin lichte, poëtische èn klassieke zang en muziek verbonden worden door Juan Carlos Salvia, dichter en zanger en Coert van den Bert, operazanger (bas, bariton). 
U kunt zich verheugen op mooie muziek en heerlijke hapjes in een romantische Valentijn sfeer. Hoe de avond wordt ingevuld blijft voor de bezoekers een verrassing, maar wel een heel aangename! 

Bertus Borgers - De blues kleeft aan mij.

Bertus Borgers - De blues kleeft aan mij. za 17 februari 2018

Bertus _borgers _liggend -klVerhalen met muziek
Bertus Borgers (1947) speelt al sinds zijn vijftiende in rockbandjes. In zijn boeken 'Weg van hier', 'ik hou van Herman' en 'Onder onze voeten kruipt de Blues' valt te lezen dat hij wel het een en ander heeft meegemaakt op én achter het podium. En net als in zijn muziek is ook in deze verhalen de Blues nooit ver weg, want de vervreemding en Weltschmerz waren constant aanwezig in het dagelijks leven van deze rockmuzikant.

maart

JW Roy – A Room full of Strangers

JW Roy – A Room full of Strangers za 3 maart 2018

JW-Roy _foto Femke -Hoogland -klJW Roy treedt op met band, beeld en verhalen zoals alleen JW Roy dat kan: met passie, innemend maar overtuigend en humoristisch. Na het succesvolle Dry Goods and Groceries (cd/boek/tour), is JW Roy per februari 2018 terug met een splinternieuw muziek-theater programma. 

Peter Beets – ‘Chopin meets the Blues’

Peter Beets – Chopin meets the Blues zo 11 maart 2018

Peter Beets _foto Jurjen DonkersHoewel Frederic Chopin van Europese afkomst is, heeft zijn muziek een grote invloed gehad op de ontstaansgeschiedenis van de Amerikaanse jazzmuziek.
In het programma 'Chopin meets the Blues' laat pianist Peter Beets horen hoe de muziek van de Poolse grootmeester in Amerika vermengd is geraakt met de typisch Afrikaanse ritmes en bluestoonladders. In dit programma worden de mooiste nummers van Chopin in een swingend hedendaags jasje gestoken

Theaterdiner bij Jeroen van Merwijk

THEATERDINER bij Jeroen van Merwijk za 17 maart 2018

Eat En MeetVoorafgaand aan deze voorstellingen kunt u voor € 16,50 (exclusief drankjes) een THEATERDINER nuttigen bij Brasserie Eat & Meet, 't Erf 14 te Leusden, vlak bij het theater!
Dit houdt in dat u voorafgaand aan deze voorstelling een heerlijk hapje kunt eten in Brasserie Eat & Meet. Het restaurant ligt op 5 minuten loopafstand van het theater en er is ruime (gratis!) parkeergelegenheid.

Jeroen van Merwijk – Lucky!

Jeroen van Merwijk – Lucky! za 17 maart 2018

Jeroen -van -Merwijk _Liggend _foto -Corbino -klLucky zegt: 'Van Merwijk is een slappe zak en een lafaard. Zijn tijd is voorbij, hij heeft zijn kans gehad. Het is mooi geweest. Het is tijd voor het echte werk. Het is tijd om te zeggen waar het op staat. De tijd is rijp voor Lucky '.

Guitar Duo Möller & Fraticelli

Guitar Duo Möller & Fraticelli zo 18 maart 2018

Gitarduo _2Het internationaal bekende Guitar Duo Möller & Fraticelli bestaat uit Johannes Möller (Zweden) en Laura Fraticelli (Argentinië). Tezamen vormen zij een unieke samensmelting van Zweedse perfectie en Argentijnse passie. Het duo treedt op in Europa, in Noord- en Zuid Amerika en op radio en televisie. Hun theater concert is een must voor liefhebbers van klassieke gitaarmuziek.   

Tangarine – There and Back

Tangarine – There and Back vr 23 maart 2018

Tangerine _1Het folkduo Tangarine bestaat uit de tweelingbroers Arnout en Sander Brinks. 
Hun laatste album There and Back bevat de beste muziek die het eigenzinnige tweetal tot dusver heeft gemaakt. De nieuwe plaat, die uitkwam op 23 september 2016, loopt over van bezielde, loepzuivere en persoonlijke muziek.

april

Arzbach, Brunt & Smit met ‘De Geest Van Jan Wolkers’, een literair muziekprogramma

Arzbach, Brunt & Smit met ‘De Geest Van Jan Wolkers’ za 7 april 2018

Arzbach -Brunt -en -Smit -klEen literair muziekprogramma
In 2014 schrijven Arzbach, Brunt & Smit het nummer 'De Geest van Jan Wolkers'. Het nummer geeft inspiratie voor meer liedjes over deze beroemde en veelbesproken schrijver, beeldhouwer, kunstschilder en natuurvriend. Het resultaat is hun derde cd, die de kern vormt van dit nieuwe literaire muziekprogramma. De beste nummers van hun andere cd's en een paar De Dijk klassiekers maken de avond compleet.

Sixties Generation – Back to the sixties

Sixties Generation -Back to the sixties 2 zo 15 april 2018

Sixties Generation _1 (Large)

Back to the Sixties 2 is een nieuwe show met 25 grote en herkenbare sixties-hits welke worden gezongen en gespeeld door de band Sixties Generation, Carmen Pierik,  John ter Weyden en Peter Sips. De liedteksten worden geprojecteerd, zodat er flink kan worden meegezongen! 

Starreveld, De Adelhart Toorop & Van Dam – ‘Door de nacht klinkt een lied’

Starreveld, De Adelhart Toorop & Van Dam – Door de nacht klinkt een lied za 21 april 2018

Starreveld -et -al _foto Elisabeth -MelchiorEen voorstelling over drie zangeressen tijdens de Tweede Wereldoorlog.
Een joodse jonge vrouw vlucht naar Londen en wordt de stem van Radio Oranje.
Een beginnend chansonnière meldt zich aan bij de Kultuurkamer.
Een joodse violiste en zangeres zingt in het cabaret van Kamp Westerbork.
Jetty Paerl, Conny Stuart en Jetty Cantor.

Eddy Zoëy – Reis door de Nederlandse popmuziek

Eddy Zoëy – Reis door de Nederlandse popmuziek za 28 april 2018

Eddy -Zoey _liggend _foto -Laura -Marijn -klEddy Zoëy neemt je mee op reis, door de Nederlandstalige popgeschiedenis. Samen met zijn formidabele band, laat Eddy alle iconische Nederlandstalige liedjes horen die inhoudelijk staan voor exact die tijd.
'Van Boudewijn de Groot tot Lil'Kleine', een avond van jeugdsentiment en op zijn minst mee-neuriën (hoogstwaarschijnlijk hard meezingen), want deze show is een groot feest van herkenning!

 

Breaking News

Zaterdag 18 november 20:00 uur
Nadja Filtzer - Vive Piaf!

Maandag 20 november 20:00 uur
Film - Toni Erdmann

Dinsdag 21 november 20:00 uur
Film - Toni Erdmann

Direct bestellen

Klik hier