Zincafé

14 januari

Tijd:20:00
Toegang:vrije bijdrage

Zincafe

Jan-Willem Wesselink - Ethische dilemma's van de digitaliserende stad

Technologisering en digitalisering bieden enorm veel kansen op meer leefbaarheid in onze steden. Willen we die kansen optimaal benutten, dan moeten we keuzes durven te maken over hoe de techniek onze leefomgeving mag beïnvloeden. Politieke keuzes, over nieuwe publieke waarden. 

De snelle digitale ontwikkelingen zijn vaak moeilijk te volgen, zeker voor mensen die er pas op latere leeftijd mee geconfronteerd worden. Privé kun je er dan misschien nog wel omheen, maar in de openbare ruimte lukt dat niet. Denk eens aan camera's met gezichtsherkenning. Mooi als je ernstige verkeersovertreders wilt aanhouden, maar schending van privacy ligt om de hoek. 

Waar het deze avond in het bijzonder over zal gaan, zijn de ethische dilemma's die een rol spelen bij de digitalisering van de publieke ruimte. Welke maatschappelijke waarden zijn er in het geding? 

Zincafé Leusden organiseert deze avond samen met het 55+netwerk Power uit Amersfoort.
Zo is er op 23 januari 2019 in dat kader een 'digitale standswandeling' in Amersfoort met een nabespreking in de Observant. U krijgt in het Zincafé informatie over mogelijke deelname. 

Jan-Willem Wesselink is directeur Kennis en ontwikkeling van ELBA\REC, een media- en communicatiebedrijf. Dat bedrijf is mede-oprichter van Future City, een landelijke stichting die zich ten doel stelt digitalisering in de openbare omgeving te stimuleren. Van Wesselinks hand verscheen kort geleden het boekSmart en leefbaar, belangen borgen voor de digitale gemeente ( future-city.nl/smartenleefbaar

Lees meer op de website van Zincafé 

Breaking News

Ma 21 en di 22 jan 20:00 uur
Film - Three billboards outside Ebbing, Missouri
Richt je bericht aan de politie via een reclamebord

Direct bestellen

Klik hier