Kunstcafé sept

9 september - 20 oktober

Tijd:14:00
Toegang:gratis

Anneke Adama - schilderijen,  Betty Henschen - keramiek

Anneke Adama: volgde haar opleiding aan de Vrije Academie Den Haag, Academie de Wervel in Driebergen en in de Werkgroep Kunsten te Driebergen. Zij schildert en experimenteert met materialen als pigmenten, koper, aluminium etc. Ook maakt zij gebruik van veranderingsprocessen als oxidatie, verbranding en het vergaan van materialen. Zij probeert het onzichtbare zichtbaar te maken en beweegt
zich volgens eigen zeggen tussen de zichtbare en de onzichtbare werkelijkheid. Als zij aan het werk is voelt zij zich helemaal vrij en wil dat gevoel in haar werk uitdrukken.

Betty Henschen heeft een brede belangstelling voor beeldende kunst. Sinds 2008 heeft zij zich toegelegd op keramiek. Daar ligt haar hart. In haar werkzame leven is zij als verpleegkundige actief in de zorg, waarvan de laatste jaren in de jeugdpsychiatrie.
Haar rijkdom aan positieve en negatieve ervaringen met mensen beïnvloeden haar bij het bedenken en creëren van haar objecten. Ook wordt ze sterk geïnspireerd door de natuur en door de sfeer van religieuze beelden. Voor haar keramieken objecten maakt zij gebruik van verschillende soorten klei en van diverse technieken, waaronder het Raku stoken.

Met muzikale omlijsting door:
Juan Carlos Salvia   - zang
Fabrizio Guissanga  - gitaar

Breaking News

Zondag 18 november 15:30 uur
Vertelconcert klassiek
Ektarina Levental - De weg

Error parsing XSLT file: \xslt\RenderWidget.xslt