Kunstcafé

29 oktober - 9 december

Tijd:14:00
Toegang:gratis

Joost Bongers - schilderijen
Tijdens haar opleiding Architectonische Vormgeving op de Rietveld Academie is Joost gaan schilderen. Naast het reguliere vak schilderen heeft zij haar hele studieperiode modeltekenen en schilderen op de afdeling mode gevolgd. Daarna is ze als interieurarchitect bij een architectenbureau gaan werken. Sinds een jaar of tien werkt ze als zelfstandig gevestigde interieurarchitect in Leusden.

Ongeveer 10 jaar geleden heeft ze het schilderen weer opgepakt. Ze schildert vogels, bloemen en vrouwen met acrylverf op doek. Vaak groot of juist klein. Het formaat en de kleuren ondersteunen de intensiteit van het werk. De schilderijen zijn vaak 'in your face' en met 'een twist'. Ze heeft een specifiek kleurenpalet waarin blauwen en groenen de boventoon voeren. 

Marlies van der Kugt - keramiek
Na 30 jaar werkzaam te zijn geweest in het Voortgezet Onderwijs als docente handvaardigheid kreeg Marlies sterk de behoefte haar eigen creativiteit en beeldende vermogens verder te ontwikkelen. De visuele waarneming vormt bijna altijd het uitgangspunt, waarbij het zoeken naar abstrahering en stilering van mens en dier, met name vogels, voorop staat.
Contrast en ritme zijn hierbij belangrijke kenmerken. De laatste tijd houd ze zich vooral bezig met toegepaste keramische vormgeving.

Met muzikale omlijsting

 

 

Breaking News

Film - Truman
ma 19 & di 20 febr.

14 feb. Valentijnsconcert

Direct bestellen

Klik hier