Kunstcafé - oktober

28 oktober - 8 december

Tijd:14:00
Toegang:gratis

Wytske Magre (schilderijen) en Barbara Lens (sieraden) 

Wytske Magre is geboren in Kameroen en een deel van haar schilder inspiratie komt daar vandaan. De buffels nemen een belangrijke plek in.
Wytske is rond haar 40ste begonnen met schilderen. Ze heeft lessen gevolgd bij verschillende organisaties zoals kunstacademie Haarlem, scholen in de Kunst in Amersfoort, bij Rob Visje en nu bij Essa in Soest. Schilderen is haar passie, haar therapie en ze vindt het gewoon heel erg leuk om te doen. Zij schildert het liefst portretten en mensen en soms iets sportiefs. Het liefst combineert ze surrealistisch met realistisch en heel soms schildert ze abstract.

Barbara Lens is sinds haar kinderjaren gefascineerd hoe mensen in allerlei culturen zichzelf verfraaien en betekenis geven aan rituelen met hun uitdossingen en sieraden. Vooral de materialen, het kleurgebruik en de betekenissen hiervan hebben haar aandacht. De jaren die ze in Zuid Afrika woonde hebben haar enorm geïnspireerd.

Ze vervaardigt haar sieraden meestal van natuurlijke materialen en volgt daarin zoveel mogelijk de organische vorm en structuur van de materialen om ze zo het beste tot hun recht te laten komen.

Het is opmerkelijk dat beide artiesten een connectie met Afrika hebben.

De opening wordt vergezeld van een muzikaal optreden van Barb & Her Handsome Three.   Sorry, inmiddels is de groep uitgebreid en is het nu Barb & Her Handsome Four.

Breaking News

Ma 21 en di 22 jan 20:00 uur
Film - Three billboards outside Ebbing, Missouri
Richt je bericht aan de politie via een reclamebord

Direct bestellen

Klik hier