Kunstcafé

25 maart - 6 mei

Tijd:14:00
Toegang:gratis

Linda Morelisse - schilderijen
De schilderijen van Linda Morelisse zijn abstracte composities, gemaakt van verf vermengd met materialen als zand, steentjes en schelpen. De strakke lijnen en de speelse techniek vormen een spannend contrast. Het strand is haar hele leven al een bron van inspiratie voor Linda: het geeft haar een gevoel van vrijheid en ruimte. Een van haar mooiste herinneringen is dat zij als kind langs de vloedlijn van Terschelling urenlang vormen maakte en die weer liet wegspoelen door de golven. Die intense beleving vormt de basis voor haar schilderijen. Zij wil de vormen behouden door ze vast te leggen op doek. 

An Hong - Chinees schilderwerk in glas
An Hong is geboren en opgegroeid in China. Zij beschildert flesjes en bollen, die gemaakt zijn van glas of kristal, van binnenuit. Landschappen, episodes uit klassiek Chinese verhalen, portretten en foto`s worden geschilderd.
Zij maakt gebruik van een kwast met een heel klein penseel en slechts een paar haartjes. Het einde van de kwast is gekromd zodat er in de bol en flesjes geschilderd kan worden. Deze kwast maakt An Hong zelf. De inkt is de traditioneel Chinese schrijfinkt. Zij maakt gebruik van waterverf en olieverf. De bollen en flesjes zijn van binnen ruw zodat de verf blijft zitten. Deze uiterst fijne Chinese schilderkunst, vergt enorme precisie.

Met muzikale omlijsting

Breaking News

Film - Truman
ma 19 & di 20 febr.

14 feb. Valentijnsconcert

Direct bestellen

Klik hier