Lion

10 december

Tijd:15:30
Toegang:€ 7,-

Genre                biografisch drama
Jaar                   2016, Aus
Regie                 Garth Davis
Cast                   Dev Patel, Nicole Kidman, Rooney Mara, Sunny Pawar
Speelduur          118 minuten
Kijkwijzer           12

Een man op zoek naar zijn roots. 
Saroo, een vijfjarig  jongetje, raakt zoek op een spoorkruising in Calcutta, India, op duizenden kilometers van huis. Het lukt hem niet zijn broer weer te vinden en hij blijft wanhopig achter. Na gevaarlijke omzwervingen komt hij in een weeshuis terecht, en vandaar wordt hij geadopteerd door een Australisch echtpaar.
Hij groeit op en komt niets tekort, maar er blijft een leemte in zijn geschiedenis. Vijfentwintig jaar later gaat hij op zoek naar zijn verloren familieleden door alle Indiase spoorlijnen af te speuren, op zoek naar aanwijzingen. Hij gebruikt daarvoor Google Earth en de weinige dingen die hij zich nog kan herinneren uit zijn vroege jeugd. Uiteindelijk denkt hij het juiste kruispunt gevonden te hebben en vertrekt naar India.

Deze ontroerende film over familierelaties en verlies  is gebaseerd op het ware verhaal van Saroo Brierley, zoals verwoord in zijn ´A Long Way Home´. Regisseur Garth Davis won met zijn verfilming van het  boek vele filmprijzen.  Ook  de wijze waarop Dev Patel gestalte geeft aan de hoofdpersoon oogstte veel lof.  Om zich voor te bereiden op zijn rol bezocht hij het weeshuis waar Saroo verbleef en maakte dezelfde treinreis als de man die hij speelt. Om de film  extra couleur locale mee te geven, zijn veel van de liedjes en de muziek in de film afkomstig  uit bekende Bollywoodfilms. 

De film wordt vertoond in het kader van de Dag van de Mensenrechten. 

Bestel hier uw tickets

Breaking News

Zaterdag 18 november 20:00 uur
Nadja Filtzer - Vive Piaf!

Maandag 20 november 20:00 uur
Film - Toni Erdmann

Dinsdag 21 november 20:00 uur
Film - Toni Erdmann

Direct bestellen

Klik hier