Hidden Figures

8 maart

Tijd:20:00
Toegang:€ 7,-

In het kader van de Internationale dag van de vrouw
Genre         Biografisch drama
Jaar            2017, USA
Regie          Ted Melfi
Cast            Mahershala Ali, Taraje Henson, Janelle Monae, Kevin Costner
Muziek:       Pharrell Williams
Speelduur   127 minuten
Kijkwijzer   12

In 1961 werken er 3 vrouwelijke Afro-Amerikaanse wiskundigen bij de Nasa.
Het zijn de vroege jaren van het ruimtevaartprogramma, met daarin een hoofdrol voor John Glenn.  
In de film gaat de meeste aandacht naar Katherine Johnson, die van jongs af aan duidelijk wiskundig hoogbegaafd is. Het is in die tijd vanzelfsprekend , dat zij met discriminatie te maken krijgt. Hoofdingenieur Paul Stafford is jaloers op haar en wil maar niet begrijpen dat een (zwarte!) vrouw iets beter kan dan hij. Als hij eenmaal doorheeft dat Amerika de knapste koppen nodig heeft in de ruimterace met Rusland, haalt hij zoveel mogelijk hindernissen voor haar weg. Al doende wint zij aan zelfvertrouwen te midden van haar mannelijke blanke collega's.
De andere twee vrouwen, Dorothy Vaugh en Mary Jackson, zijn resp. technicus en afdelingsleider. Gedrieën dragen zij het boeiende verhaal van deze film door geïnspireerd acteerwerk en de chemie tussen hen ,daarbij ondersteund door swingende muziek.

Dit waargebeurde verhaal is opgetekend door Margot Lee Shatterly, die met haar boek een ode brengt aan het doorzettingsvermogen van de vrouwen, dat een inspiratie voor velen kan zijn. Tot Shatterly's verbazing was dit een totaal onbekend deel van de Amerikaanse geschiedenis. De film werd opgenomen op verschillende plaatsen in Georgia, kreeg een zeer positieve ontvangst en is genomineerd voor drie Oscars®, in de categorieën: Beste film, Beste vrouwelijke bijrol - Octavia Spencer en Beste aangepaste scenario.

 

Bestel hier uw tickets

Breaking News

Zaterdag 18 november 20:00 uur
Nadja Filtzer - Vive Piaf!

Maandag 20 november 20:00 uur
Film - Toni Erdmann

Dinsdag 21 november 20:00 uur
Film - Toni Erdmann

Direct bestellen

Klik hier