Hell or High Water

9 februari

Tijd:20:00
Toegang:€ 7,-

Genre         Misdaad, drama
Jaar            2016, VS
Regie         David MacKenzie
Cast           Chris Pine, Ben Foster, Jeff Bridges
Speelduur  102 minuten
Kijkwijzer   16

Wanneer de onafscheidelijke broers Tanner (Ben Foster) en Toby (Chris Pine) hun ranch dreigen te verliezen beginnen ze aan een wanhopige reeks overvallen op kleine lokale banken. Omdat het steeds maar om kleine bedragen gaat hopen Tanner en Toby buiten schot te blijven. Alles loopt gesmeerd tot de bijna gepensioneerde Texas ranger Marcus (Jeff Bridges) zich in de zaak vastbijt.

Volgens de NRC:
Het scherpe, spannende en geestige script is van voormalig acteur Taylor Sheridan, zelf afkomstig uit een familie van Texaanse politiemannen. De film zit vol archetypen uit de western, maar is tegelijkertijd stevig verankerd in de werkelijkheid, met personages van vlees en bloed. Schrijver Sheridan is weliswaar een Texaanse insider, maar de Schotse regisseur David Mackenzie is juist een buitenstaander, die met frisse ogen kan kijken. Die combinatie pakt buitengewoon gelukkig uit.

Zoals in een goede country-song, pakt Hell or High Water serieuze onderwerpen op als broederliefde, vaderschap, echtscheiding, ouderdom, alledaags racisme, en laat ze zingen. Dat zou toch minstens een flink aantal Oscarnominaties moeten opleveren. Wat een goede film.

Bestel hier uw tickets

Breaking News

Muziek

Andermans Veren - Er mag zovéel niet

Zaterdag 20 januari

Direct bestellen

Klik hier