Theater Rast - Bloedbroeders

19 oktober

Tijd:20:00
Toegang:€ 20,-

Deze voorstelling wordt afgelast, omdat de benodigde ruimte op ons podium niet voldoende is.

Toneel

Tijdens de Armeense genocide in het Ottomaanse rijk speelde zich een tragedie af voor de familie van musicalacteur Ara Halici . Regisseur Șaban Ol en  Halici maken deze persoonlijke familiekroniek nu tot een alomvattend verhaal over onverwoestbare vriendschap in oorlogstijd: 'Bloedbroeders'.

'Bloedbroeders' vertelt het leven van twee jongens die boven alles solidair zijn met elkaar. De onbegrensde liefde voor elkaar helpt hen om pogroms, oorlog en armoede te overleven. Nadat het hele dorp van de zesjarige Armeense Abisoghom wordt afgevoerd, neemt een Turks gezin hem op als hun eigen zoon. Hij krijgt een Turkse naam.
Wanneer een aantal jaren later zijn Turkse adoptieouders overlijden, is Abisoghom zijn leven weer niet zeker. Samen met zijn adoptiebroer Mehmet vlucht hij Turkije uit.
De twee maken een bijzondere tocht door vele landen en culturen. Via Griekenland belanden ze uiteindelijk in Frankrijk. Daar worden ze tijdens WOII opgepakt en op de trein naar krijgskamp Dörnitz gezet. Ze blijven er alles aan doen om verder te komen: ze nemen andere identiteiten aan, leren elkaars taal en verbloemen tijdelijk hun geloof. Alles om samen een veilig thuis te vinden. Een universeel verhaal over kameraden op de vlucht.

Foto - Mark Engelen

Breaking News

Zaterdag 8 september opening nieuwe theaterseizoen
11:00 kassa open en 15:45 uur gratis inloopvoorstelling 

Error parsing XSLT file: \xslt\RenderWidget.xslt