Julika Marijn - Uit verdriet geboren

6 januari

Tijd:15:30
Toegang:€ 15,00

Een leven voor de kunst en de kunst van het leven. Daarover gaat Uit Verdriet Geboren. Theatermaakster Julika Marijn duikt op speelse en brutale wijze in het leven van Helene Kröller-Müller. Een powervrouw avant la lettre die als een van de eersten op grote schaal het werk kocht van Vincent van Gogh, Piet Mondriaan en Bart van der Leck.
Met haar uitzonderlijke collectie realiseerde ze het Kröller-Müller Museum op de Veluwe. Van dit museum kreeg Julika Marijn - speciaal voor deze voorstelling - toegang tot de kist met ruim 3000 brieven die Helene schreef aan haar zielsverwant Sam van Deventer.

In Uit Verdriet Geboren neemt Julika Marijn het publiek mee in het opwindende levensverhaal van Helene Kröller-Müller en werpt zo een ander licht op nalatenschap en het kijken naar kunst.

Vertellend, spelend en zingend gaat zij op zoek naar de inspirerende, maar ook complexe vrouw achter de wereldberoemde verzameling. Waarom wijdde zij haar leven aan de kunst en wat hoopte ze daarin te vinden? Liefde, troost, erkenning, eeuwigheid? Marijn laat Helene via haar brieven zélf aan het woord. En terwijl ze het portret van Helene schetst houdt ze en passant ook haar eigen levensvragen tegen het licht.

Foto - Michiel Voet

Deze voorstelling wordt mede mogelijk gemaakt door  Stichting De Boom

Bestel hier uw tickets

Breaking News

Ma 21 en di 22 jan 20:00 uur
Film - Three billboards outside Ebbing, Missouri
Richt je bericht aan de politie via een reclamebord

Direct bestellen

Klik hier