Johan Fretz – De Zachtmoedige Radicaal

17 november

Tijd:20:00
Toegang:€ 15,00

Deze voorstelling wordt op verzoek van het impresariaat verplaatst naar een latere datum

Try-out
Is kleur bekennen een zaak van zwart of wit? Zijn we in een volgend interbellum beland? Hoe dan ook is het hoogtijd voor een nieuwe kracht: radicale zachtmoedigheid. 'De Zachtmoedige Radicaal' is een show die je optilt en je hart verovert, maar bovenal is dit een unieke vertelling van een geboren verhalenverteller. 

In zijn solodebuut legt Fretz een gepolariseerd Nederland op het hakblok, doorweeft met de humorvolle en ontwapenende verhalen over een roadtrip door het land van zijn moeder: Suriname, waar men ondanks alles beter in staat lijkt tot verzoening.
Fretz toont zich een unieke conferencier, die zijn geheel eigen plek opeist binnen het cabaretgenre: muzikaal, met scherpe blik en gouden lach.

'Johan Fretz (1985) is cabaretier en schrijver. Hij tourde de afgelopen jaren met het duo Gebroeders Harteveld & Fretz. Hun laatste show werd bekroond met vier sterren in Volkskrant, Trouw en Theaterkrant: 'Filosofisch sterk en buitengewoon geestig!' - 'Een verademing in de nieuwe generatie cabaretiers'.
Het laatste jaar gaf hij regelmatig optredens in Pauw! & Pauw & Jinek!. Met name voor zijn oudejaars-afsluiting op Bob Dylan's Knocking on Heavens Door ontving hij veel lof. Zijn tweede roman Onder de Paramariboom komt 15 januari uit bij Lebowski Publishers.
Nu is het tijd voor zijn solodebuut in het theater: De Zachtmoedige Radicaal, een prachtige, zeer persoonlijke en humorvolle vertelling van 'Onder de Paramariboom'. Over een zwerftocht door het land van zijn moeder, Suriname, maar evenzeer over het Nederland van nu. Is kleur bekennen een zaak van zwart of wit? Wie is de Verweesde Hollander en wie de Eeuwige Ander? Hoe kun je zachtmoedig blijven in een harde tijd? Deze geboren verhalenverteller neemt je mee op reis: muzikaal, met scherpe blik en gouden lach.' 

Foto - Sanja Marusic

Breaking News

Foto's Kunstcafé maart
Cabaret
Vrouw Holland
zaterdag 14 april 20:00 uur

Direct bestellen

Klik hier