Amsterdams Kleinkunst Festival – halve finalisten AFK Sonneveldprijs

23 februari

Tijd:20:00
Toegang:€ 10,50

Na drie intensieve en spannende selectierondes presenteert het Amsterdams Kleinkunst Festival de zes halve finalisten van 2018!
In Leusden komen drie halve finalisten in Theater De Tuin elk een half uur spelen.
Neem plaats op het pluche en ontdek als eerste hét talent van de toekomst! Wie weet treft u vanavond al de winnaar van de AKF Sonneveldprijs 2018!

Deze nieuwe kleinkunsttalenten gaan van januari tot april met hun zelfgeschreven programma's op een landelijke try-out tournee. Daarbij worden ze gecoacht door professionele regisseurs/theatermakers en volgen ze diverse Ramses Shaffy Masterclasses. Vlieguren maken, bijschrijven, schrappen, ontwikkelen en zo nu en dan spreekwoordelijk op je bek gaan. Alles om straks goed voorbereid de Halve Finales in Theater Bellevue te kunnen spelen.
Het AKF richt zich op kleinkunst in de breedste zin van het woord. Er is ruimte voor cabaret, muziektheater, poëzie en het Nederlandstalige theaterlied. Dat het festival een succesvolle kweekvijver voor kleinkunst- en cabarettalenten kan zijn, is inmiddels wel bewezen. Onder meer Claudia de Breij, Richard Groenendijk, Van der Laan en Woe, Pieter Derks, Louise Korthals, Eva Crutzen en Yentl en de Boer waren finalist tijdens eerdere edities.

In Leusden treden vanavond op:
Glodi Lugungu met Een lange weg
Een lange weg is een persoonlijk verhaal over afkomst, opvoeding, volwassen worden en familie. Glodi vertelt over zijn leven met een flinke dosis zelfspot en zijn moeder als stralend middelpunt. Glodi is een eigenwijze, optimistische, boeiende verhalenverteller met grote plannen voor de toekomst.
Biografie:
Glodi Lugungu werd geboren in DR Congo, vluchtte met zijn familie naar Nederland en groeide op in Dommelen. Hij studeert Architectuur in Tilburg en woont inmiddels in Amsterdam.

Sanneke van der Meulen met Angstzweet
In haar muzikale cabaretvoorstelling Angstzweet, gaat Sanneke de strijd aan met al haar angsten. 
Biografie:
Sanneke van der Meulen wordt in 1988 geboren in Groningen. Ze groeit op in het dorpje Roden, in Drenthe. De liefde voor muziek en cabaret komt al op vroege leeftijd; ze zingt in bands, speelt piano en schrijft eigen liedjes. In 2005 word zij aangenomen op de Popacademie, zingt in verschillende bands en maakt theater. In 2012 word ze aangenomen op de Koningstheateracademie in Den Bosch en maakt ze eigen cabaretvoorstellingen. Daarnaast speelt ze in verschillende producties en voorstellingen en zingt ze o.a. in een productie met Bert Visscher en Noordpool Orkest, waarmee ze een landelijke tournee maakt. In 2016 studeert Sanneke af aan de Koningstheateracademie in Den Bosch. In 2017 wint zij met haar eigen voorstelling het Griffioen/Zuidplein Cabaret Festival.

Selma Visscher met Wat valt er te winnen
In een wereld die in brand staat, loopt Selma met een doosje lucifers rond. Omdat je vuur het beste met vuur kunt bestrijden. Niets zal worden ontzien, omdat dingen niet klein hoeven te zijn om ze uit te vergroten. Met een doortastende onverschilligheid en sociaal ongewenste liedjes banjert Selma de kleinkunstarena binnen. Want als je er nog over kunt zingen, dan valt het allemaal nog best mee.
Biografie:
Selma Visscher is nauwelijks 1.68 en heeft kleine borsten en onnutige hobby's.
Haar teksten en liedjes getuigen van een grote liefde voor zowel taal als muziek. Tijdens haar studie kleinkunst aan de Toneelschool van Antwerpen vond ze een manier om taal en muziek op haar eigen wijze samen te laten komen. Na haar studie schreef ze zich in voor het Groninger Studenten Cabaret Festival, waar ze oktober 2016 met haar voorstelling Pieletje de juryprijs won. Met haar broer Lars Visscher, die zowel piano als accordeon meesterlijk beheerst, als muzikale begeleiding. De theaterkrant schreef over haar: De veelzijdige winnares Visscher koppelt een bescheiden préséance aan brutale teksten. De jury van het Groninger Studenten Cabaret Festival vergeleek haar met Katinka Polderman en noemde haar optreden 'zorgvuldig geconstrueerd, intens en ontroerend'.

Foto - Arja Benning

Deze voorstelling wordt mede mogelijk gemaakt door Rabobanklogo

Bestel hier uw tickets

Breaking News

Muziek

Andermans Veren - Er mag zovéel niet

Zaterdag 20 januari

Direct bestellen

Klik hier