De Cabarettuin

/ november / december / januari / februari / maart / april /

november

Theaterdiner bij Sjaak Bral

THEATERDINER bij Sjaak Bral vr 2 november 2018

Eat En MeetVoorafgaand aan deze voorstellingen kunt u voor € 16,50 (exclusief drankjes) een THEATERDINER nuttigen bij Brasserie Eat & Meet, 't Erf 14 te Leusden, vlak bij het theater!
Dit houdt in dat u voorafgaand aan deze voorstelling een heerlijk hapje kunt eten in Brasserie Eat & Meet. Het restaurant ligt op 5 minuten loopafstand van het theater en er is ruime (gratis!) parkeergelegenheid.

Sjaak Bral - Vaarwel 2018

Sjaak Bral - Vaarwel 2018 vr 2 november 2018

Sjaak Bral __liggend _foto Ministerie Van Beeld _2-11-2018Deze voorstelling is bijna uitverkocht
Sjaak Bral is de enige cabaretier die al eenentwintig jaar in z'n eentje een oudejaarsconference naar de theaters brengt. Non-stop. Altijd actueel. Vlammend en vertederend. Met bravoure en humor. Ook het jaar 2018 wordt vakkundig gefileerd en, overgoten met een gulle lach, opgediend.

Theatermonoloog - Kurt Defranq 'MDMDL'

Theatermonoloog - Kurt Defranq 'MDMDL' za 3 november 2018

Kurt Defranq _foto Fotostudio De Grove (Large)Over mantelzorgers en hun zorg(en). Maak kennis met de 80-jarige Lowie, die een hoop zorg nodig heeft, en met zijn zoon Kobe, die probeert zoveel mogelijk zorg te bieden. Of te krijgen. Met vallen en opstaan; ze praten, ze mijmeren. Ze lachen, ze ruziën. Over het leven. Een dubbelrol van Kurt Defrancq.

Stefano Keizers - Heel erg

Stefano Keizers - Erg Heel za 10 november 2018

Stefano Keizers _Foto 1 Lotte Bronsgeest (Large)Hij liet het publiek tijdens het  Amsterdams Kleinkunst Festival  in verwarring achter en won de Wim Sonneveldprijs. Stefano Keizers charmeert en ontregelt. Dus wees gewaarschuwd: in de cabaretvoorstelling 'Erg Heel' moet je rekening houden met van alles en is niets wat het lijkt.

Patrick Nederkoorn - Ik betreur de ophef

Patrick Nederkoorn - Ik betreur de ophef za 17 november 2018

Patrick Nederkoorn _2_Foto Tom Cornelissen (Large)Patrick Nederkoorn is lid van het team vanSpijkers met Koppen, cabaretier en columnist. In deze solovoorstelling vertelt hij op aanstekelijke wijze over zijn verleden als gemeenteraadslid. Wat bezielde hem? Welke abjecte standpunten heeft hij verdedigd? Wat liep er zo grandioos mis? En met wie belandde hij in de bezemkast?

Anne-Marie Jung - Ram

Anne-Marie Jung - Ram wo 21 november 2018

Anne -Marie Jung _foto Robert Van Der Ree (Large)Anne-Marie Jung komt met haar tweede solovoorstelling op de proppen: RAM. Dat is haar sterrenbeeld. Ze kan sowieso aardig doorrammen. Over van alles. Want ze is vriendelijk, maar ook vilein. Schattig, maar ook sarcastisch. Hilarisch, maar ook horny. Waardig, maar ook woedend

Mylou Frencken 'Zinloos zuchten'

Mylou Frencken - Zinloos zuchten za 24 november 2018

Mylou Frencken _ Foto Govert De RoosMylou Frencken is één van die schaarse cabaretières die spelen als een vent. Zelfspot, sarcasme, vuiligheid, poëzie en engagement, allemaal ingrediënten in een grote ketel vakmanschap en podiumliefde. Tedere liedjes, ontroerende verhalen en veel humor.

Literair - Yvonne Keuls & Pax Gritter - Familiegedoe'

Literair - Yvonne Keuls & Pax Gritter - Familiegedoe zo 25 november 2018

Yvonne Keuls -Pax Gritter _Foto Conny WittekoekYvonne Keuls geeft haar schrijverschap met haar stem een extra dimensie. Ze is een rasvertelster en neemt haar publiek in lichtvoetige en humoristische observaties mee op reis door haar leven en haar werk. En passant stelt ze ook haar familie, vrienden en huisdieren aan u voor en dat kan leiden tot hilarische momenten. Met muzikale omlijsting door Pax Gritter (gitaar en zang).

Open Podium - nov

Open Podium - nov wo 28 november 2018

Open Podium _fotoBestemd voor iedereen die er van droomt voor publiek op te treden in een echt theater!. Velen hebben deze stap al eens gemaakt naar het Open Podium in Theater De Tuin. Schuilt er in jou een zanger, cabaretier, acteur, danser o.i.d., grijp je kans en geef je op via openpodium@detuininleusden.nl

Pieter Jouke - Gloeiende plaat

Pieter Jouke - Gloeiende plaat vr 30 november 2018

Pieter Jouke _foto Thierry SchutTijdens het rennen van marathons, het schrijven van boeken, columns en voorstellingen; altijd zijn er die gedachtenspinsels, ideeën, invallen, overpeinzingen in dat overkokende brein van Pieter Jouke. Ze knallen eruit in deze voorstelling. Hij is talig, interactief, keihard en goudeerlijk. Hou je vast.

december

Maartje & Kine 'Vibrato'

Maartje & Kine - Vibrato za 8 december 2018

Maartje En Kine _vibrato _fotograaf Corne Van Der Stelt (Large)Hét virtuoze popcomedy-duo van Nederland wil weten waarom de wereld zo heftig vibreert, hoe liefde zo snel kan omslaan in haat en vertrouwen in angst. Hun muzikale tsunami vliegt moeiteloos van accordeon naar viool, van piano naar banjo en van zingende zaag naar bas-balalaika.

januari

Julika Marijn 'Uit verdriet geboren'

Julika Marijn - Uit verdriet geboren zo 6 januari 2019

Julika Marijn _2_liggend _foto Michiel VoetTheatermaakster Julika Marijn duikt op speelse en brutale wijze in het leven van Hélène Kröller-Müller (1869-1939). Een powervrouw avant la lettre die als een van de eersten op grote schaal het werk kocht van Vincent van Gogh, Piet Mondriaan en Bart van der Leck en het Kröller-Müller Museum oprichtte.

Marjolein de Graaff - Deugzucht

Marjolein de Graaff - Deugzucht za 19 januari 2019

Marjolein De Graaf _liggend _Foto Angeliek De Jonge (Large)In haar planeetreddende one woman show weet Marjolein de Graaff op geraffineerde wijze kleinkunst en opera te verweven met haar onverstoorbare streven naar een betere wereld. 
Bij vlagen vilein, dan weer poëtisch en troostend: dit is cabaret voor de doordenker. 

Open Podium - jan

Open Podium - jan wo 23 januari 2019

Open Podium _fotoBestemd voor iedereen die er van droomt voor publiek op te treden in een echt theater!. Velen hebben deze stap al eens gemaakt naar het Open Podium in Theater De Tuin. Schuilt er in jou een zanger, cabaretier, acteur, danser o.i.d., grijp je kans en geef je op via openpodium@detuininleusden.nl

Dubbelcabaret: Maarten van den Berg en Lonneke Dort

Dubbelcabaret: Maarten van den Berg en Lonneke Dort za 26 januari 2019

Maarten VDBerg _Lonneke Dort _fotoMaarten van den Berg - 'Alleen pinguïns zijn zwart-wit'
Maarten van den Berg schreef en dacht mee met Jan Jaap van der Wal bij Panacheen met Arjen Lubach bij Zondag met Lubach. Nu is het tijd voor zijn eerste eigen programma, dat opvalt door slimme, scherpe en harde grappen.
Lonneke Dort - 'Want laten we wel wezen'
Lonneke Dortstaat 'laid back' op het toneel en houdt haar ijzige onverstoorbaarheid consequent vol. Ze heeft sterke liedjes en begeleidt deze met gortdroge mimiek, een opgetrokken wenkbrauw en soms met een blik waar je even in blijft hangen'.

februari

Cabaretpoel 'Vier keer leuk'

Cabaretpoel - Vier keer leuk za 2 februari 2019

Cabaretpoel _ontwerp TC Management (Large)In de Cabaretpoel spelen vier nieuwe, aanstormende cabarettalenten elk een voorstelling van ongeveer 25 minuten. U ziet finalisten en prijswinnaars van diverse cabaretfestivals. De Cabaretpoel, een initiatief voor aanstormend cabarettalent om zich aan het publiek te presenteren.

Amsterdams Kleinkunstfestival 'halve finalisten Sonneveldprijs'

Amsterdams Kleinkunstfestival - Halve finalisten Sonneveldprijs vr 15 februari 2019

AKF Sonneveldprijs _Foto Arjan Benning (Large)Na drie spannende selectierondes spelen drie van de zes halve finalisten van de AKF Sonneveldprijs 2019 in Theater De Tuin. Zij spelen elk een half uur. Neem plaats op het pluche en ontdek als eerste hét talent van de toekomst

maart

Voorheen met Matthijs 'Kom maar op'

Voorheen met Matthijs - Kom maar op vr 15 maart 2019

Voorheen Met Matthijs _Foto (Large)De voorstelling begint vanuit het niets. Met behulp van ingrediënten aangereikt door de regisseur en het publiek start het verhaal. Dat krijgt richting door de acties en reacties van spelers. Voor de ogen van het publiek ontwikkelen zich personages met eigen verlangens, eigenaardigheden en geheimen.

Open Podium - maart

Open Podium - maart wo 20 maart 2019

Open Podium _fotoBestemd voor iedereen die er van droomt voor publiek op te treden in een echt theater!. Velen hebben deze stap al eens gemaakt naar het Open Podium in Theater De Tuin. Schuilt er in jou een zanger, cabaretier, acteur, danser o.i.d., grijp je kans en geef je op via openpodium@detuininleusden.nl

april

De gestampte meisjes 'Ballen 2.0'

De gestampte meisjes - Ballen 2.0 za 6 april 2019

De Gestampte Meisjes _ Foto Eva BeeftinkBALLEN 2.0 is een onderzoek naar wat mannen nu eigenlijk willen, naar wat vrouwen van mannen willen en naar wat we nu het liefste van elkaar willen. BALLEN 2.0 is een energieke, humoristische voorstelling waarin wordt geschuurd, gewerkt, geleden en gework-out, maar die ook onze kwetsbare en eerlijke kant laat zien.  

Rotary in De Tuin

Rotary in De Tuin di 9 april 2019

Rotary _Tuin _logoInformatie over het onderwerp en de spreker van deze avond worden te zijner tijd gepubliceerd via de gebruikelijke media en op www.rotary.nl/leusdenca

Dorine Wiersma 'Gaan we katten'

Dorine Wiersma - Gaan we katten vr 12 april 2019

Dorine Wiersma _foto Bertina Slager Suzanne MolMet rake verbale, maar vooral muzikale klappen slaat Dorine vrolijk om zich heen en zet ze haar nagels in het leven van vandaag. In mensen met een vermeende glutenallergie, brutale senioren die denken dat de hele wereld om hen draait, en al die BN'ers waarvan niemand weet waarom ze BN'er zijn. 

Open Podium - april

Open Podium - april wo 17 april 2019

Open Podium _fotoBestemd voor iedereen die er van droomt voor publiek op te treden in een echt theater!. Velen hebben deze stap al eens gemaakt naar het Open Podium in Theater De Tuin. Schuilt er in jou een zanger, cabaretier, acteur, danser o.i.d., grijp je kans en geef je op via openpodium@detuininleusden.nl

Breaking News

Zondag 21 oktober 16:00 uur
Blues, Bitterballen & Bloemendal
Toegang gratis
Als je iets te maken hebt met mantelzorg, ga dan
op za 3 november naar
Kurt Defranq - Theatermonoloog 'Met de mantel der liefde'

Error parsing XSLT file: \xslt\RenderWidget.xslt